Je denkt misschien…

Wie zit er nu eigenlijk achter dapperstraat achttien?

Wij werken op basis van vertrouwen. En we beseffen heel goed dat vertrouwen in twee richtingen werkt. Daarom vinden we het belangrijk om ons open te stellen, want in onze begeleiding vragen we namelijk hetzelfde van jou en je kind(eren).

Dapperstraat achttien

Over Sabine

Oprichter en bezieler van dapperstraat achttien

Over Sabine

Dapperstraat achttien is het geesteskind van Sabine Dekens, een prille vijftiger met een gelukkig huwelijk waaruit twee kinderen voortvloeide. Samen met haar gezinnetje woont ze in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt), waar ook de pipowagen permanent geparkeerd staat.

Gepakt en gezakt met enkele decennia aan ervaring als leerkracht Nederlands en economie in het middelbaar onderwijs. Altijd een voorliefde gehad voor kinderen die net dat tikkeltje extra begeleiding nodig hebben om te leren. Daarom ook leerlingenbegeleider geworden.

En toch…

Bleef ze met een gevoel zitten. Een gevoel dat ze méér wilde doen. Meer kon betekenen voor kinderen die elke dag met speciale uitdagingen te kampen krijgen. Dus zette ze de stap om les te geven in een psychiatrische ziekenhuisschool. Leuke ervaringen. Goede herinneringen.

En toch…

Wilde ze nog steeds meer. Nog dichter bij de kinderen staan. Een gevoel dat hardnekkig bleef knagen. Tot een idee stilaan begon te broeden. Eerst een kiem, ergens achter in haar hoofd. Maar lang duurde het niet vooraleer die kiem in bloei stond. Het idee was geboren. Haar eigen praktijk, waarin elk kind de aandacht krijgt die het verdient.

Dapper zette ze de stap,
en dapperstraat achttien was geboren!

Gevolgde opleidingen en lezingen

 • Leerkracht secundair onderwijs eerste graad (Nederlands, aardrijkskunde, economie) (UCLL)
 • Basisvorming autisme voor leerkrachten (LSA)
 • Contextuele leerlingbegeleiding (Christel Jackers)
 • Positief inzetten op verschillen in de klas (StAM)
 • Studieondersteuning aan huis (’t Scharnier)
 • Kindercoach (CVA)
 • Opvoeden in verbinding (Eveline Ruitenberg)
 • Vijfstappenplan om je boze en driftige kind te helpen (Tea Adema)
 • Kindertekeningen lezen en begrijpen (Eveline Ruitenberg)
 • Leer je kind concentreren (Tea Adema)
 • Trainer schateiland expeditie (Glundercompany)

Ontmoet Alfie, onze liefdevolle therapiehond. Zijn vriendelijke en speelse aanwezigheid brengt rust en vreugde in elke sessie. Door met Alfie bezig te zijn, kunnen kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook een diepere band opbouwen die troost biedt in verschillende situaties.

Alfie’s vermogen om troost te bieden en positieve energie te geven, is diepgeworteld in zijn erfelijke lijn. Of het nu gaat om het omgaan met emoties, het vinden van ontspanning of gewoon om samen plezier te hebben, Alfie staat altijd klaar om te helpen.

Graag op voorhand aangeven of je wil dat Alfie erbij is!

Alfie