Van begin tot eind

Jouw traject gestroomlijnd

Dit is allemaal best spannend hé? Toch is hulp vragen de normaalste zaak van de wereld. En om ervoor te zorgen dat jij weet waar je aan begint, leggen we onze werkwijze hieronder uit. Van begin tot eind.

Dapperstraat achttien

Vier simpele stappen

Die we nu al willen verklappen!

Kennismaking

Nadat je ons contacteert, bespreken we samen de hulpvraag. Wij leggen onze werking nog eens uit, waarna jij beslist of dapperstraat achttien voor jou een oplossing kan zijn. Zo ja, sturen we je een intakeformulier dat je, liefst samen met je partner, invult. Daarna prikken we een datum voor een eerste gesprek.

Intake

Hierbij gaan we dieper in op de hulpvraag en bespreken we het intakeformulier dat je vooraf hebt ingevuld. Ook stellen we een coachingsplan op en spreken we verder praktisch af welke begeleiding je kind en/of jullie als ouders willen.

Coaching

Zo, de hulpvraag is duidelijk. Nu is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Via spelletjes, creatieve werkvormen, verhalen, visualisaties, gesprekken… zoeken we samen naar een antwoord op de hulpvraag.

Afronding

Zo, nu kunnen jullie er weer dapper tegenaan. Zijn er nog vragen? Dan kunnen die tijdens het afrondingsgesprek gesteld worden. Ook geven we je praktische handvaten mee voor de toekomst.

Dit zijn onze tarieven

Kinder- en jongerenbegeleiding

 • Kennismaking
  gratis (telefonisch of per mail)
 • Individuele sessie
  30 min.: € 40 || 60 min.: € 60

   

 • Groepssessie
  60 min.: € 40 (2 tot 4 personen)

Ouder- en gezinsbegeleiding

 • Coachinggesprek
  60 min.: € 60

Alle kosten (voorbereidingstijd, uitwerking en materialen) zijn inbegrepen. Begeleiding in dapperstraat achttien kan zonder doorverwijzing van een arts. Dat betekent dat de mutualiteit de kosten niet terugbetaalt.

Dapperstraat achttien